Βιογραφικό

Λίγα λόγια για μένα…

Δεν πολυσυμπαθώ τη γενικευμένη ανωνυμία,
θα έλεγα ότι προτιμώ την επώνυμη θέση και

άι ντον΄τ ριντ μέιλς ιν γκρικλις ετ ολ, σόρι.

Γεννήθηκα στις 10.10.70, ημέρα Σάββατο, από τη φαρμακοποιό Ολυμπία και τον εκτελωνιστή Στέφανο. Τον περισσότερο καιρό της ως τώρα ζωής μου έκανα ένα σωρό φαινομενικά αντιφατικά πράγματα, αν τα κοιτάξεις όμως προσεκτικότερα, αν τα δεις εποπτικά, κατευθύνονται με μεθοδικό τρόπο σπειροειδώς προς τα άνω, μία Ατέρμων Σπείρα.

Ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου στο Κολλέγιο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Τριανδρίας και με τα παιδιά από το Σχολείο συναντιόμαστε ακόμα, τουλάχιστον άπαξ ετησίως. Έκανα στίβο στον Αετό με προτίμηση στα σπριντ, έπαιξα μπάσκετ στον Ηρακλή, στον Έσπερο, στον γενέθλιο Αχιλλέα και με υποσχετική στον τροπικό Πολύγυρο -διότι όπως είναι γνωστό “σα τη Χαλκιδική δεν έχει πουθενά”-, Tae Kwon Dο στον Μέγα Αλέξανδρο και Πυγμαχία στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ταυτόχρονα με τους δεκαοκτώ μήνες της στρατιωτικής μου θητείας στον 957 Λόχο Στρατονομίας του Γ΄ Σώματος Στρατού σπούδασα τετραετώς Θεολογία στο Α.Π.Θ. Έχω αποκτήσει και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών από τον τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης με ειδίκευση στην Αγιολογία.

Απέπλευσα και κατέπλευσα ναυλομεσιτικά στις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες containers του κόσμου μέχρι που ίδρυσα τη δική μου, την εντελώς δική μου My Shipping, γνώρισα Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Χιλιανούς κι Αμερικάνους και πάντα κάπου ανά την Υφήλιο -πάντα όμως-, κάποιον Έλληνα, ασχολήθηκα παράλληλα με την εμπορία και διανομή κρασιού.

Μιλάω αγγλικά fluently I can say με την πιστοποίηση Cambridge και Salisbury, Ρώσικα conechno και Σέρβικα naravno από το ΄Ιδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, κυρίως όμως προσπαθώ να μιλάω και να γράφω ελληνικά.

Για τον λόγο αυτό, κυκλοφορεί  η συλλογή διηγημάτων μου Ο Νυχτερινός Στο Βάθος από τη Νεφέλη το 2002, ενώ συμμετείχα και σε συλλογικά έργα, όπως τα:
Fikontradetssang, εκδόσεις Bokforlaget Tranan, Στοκχόλμη 2007,
Ενδοσκεληδόν, εκδόσεις Ζήτρος 2004,
20 + 1 Ιστορίες Από το Elle 2000, εκδόσεις Καστανιώτη 2001,
Δεκατρείς Νέοι Συγγραφείς, εκδόσεις Νεφέλη 2000,
Η Κόντρα, εκδόσεις Νέα Πορεία 1999.

Tον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το νέο μου βιβλίο Αφήστε με Να Ολοκληρώσω από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.

Έχω αποσπάσει το Α΄ Βραβείο Διηγήματος για τα ογδόντα χρόνια της ΓΣΕΕ το 2003, το Α΄ Βραβείο Διαγωνισμού Διηγήματος της Ελευθεροτυπίας το 2001, το Α΄ Βραβείο Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Elle το 2000, το Α΄ Βραβείο Διηγήματος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης το 1999, έχω εκπροσωπήσει στην πεζογραφία την Ελλάδα στη 9η Bienalle Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου στη Ρώμη το 1999, ενώ έχω συνεργαστεί με τo κινηματογραφικό έντυπο Fix Carre, τα περιοδικά Γένεσις και Επιλογές, τις εφημερίδες Μακεδονία και Μακεδονία της ΚυριακήςΘεσσαλονίκη και Αγγελιοφόρος της Κυριακής.

Στην εποχή της κατευθυνόμενης κι εντατικής αποβλάκωσης, προσπαθώ να αντισταθώ.
Προσπαθώ.
Και η ελευθερία μου είναι ο κάθε τόνος, η κάθε τελεία, το κάθε σκόπιμα παράταιρο σχήμα λόγου. 

Τα υπόλοιπα, θα τα τοποθετώ και για μένα και για σένα με πολύ κόπο κι αγάπη εδώ, κάθε σήμερα, γιατί σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας.